Over mij

Groenewegen Training & Advies is opgericht door mij; Thijs Groenewegen. Ik ben 38 jaar, woonachtig in 's-Gravenzande in het mooie Westland. Ik ben getrouwd met Yvonne en heb een zoon Stijn en een dochter Britt. Ik ben een sportieve man.

Ik heb een grote passie voor onderwijs. Ik ben in 2010 begonnen als meester van groep 7/8 op basisschool 'De Zevensprong' (later 'De Aventurijn') in Maasdijk. Al vrij snel volgde ik een opleiding tot ICT-coördinator en nam ik deze taak op me. In het begin was ik voornamelijk bezig met de stekkertjes en snoertjes, maar hier wilde ik snel vanaf. Het was tijd écht inhoudelijk aan de slag te gaan met ICT voor onze basisschool, want ICT is een meerwaarde mits je dit goed inzet. In mijn visie moet ICT een middel zijn om je onderwijs naar een hoger niveau te tillen.

Ook ben ik sinds 2011 onderdeel van de vakgroep ICT van Westlandse Stichting Katholiek Onderwijs (WSKO), de stichting waarvoor ik werk. In deze vakgroep zitten van alle scholen de ICT-coördinatoren. Een enthousiaste groep personen met een hart voor het onderwijs en een passie voor ICT. Per jaar komen we circa vijf keer bij elkaar om te vergaderen over de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van ICT in het onderwijs. Sinds 2017 hebben alle ICT-coördinatoren certificaten van Google, namelijk Certified Educator level 1 en 2. Daarnaast is het WSKO in 2019 benoemd tot de eerste Google Reference School in het PO van Nederland. Iets waar wij met z'n allen heel trots op zijn.

In 2019 ben ik binnen de stichting overgestapt naar kindcentrum Waalcampus. Een nieuw concept qua onderwijs en voor mij weer een nieuwe uitdaging. Ik geef twee dagen in de week les in waal 4. In waal 4 zitten kinderen in de leeftijd van 9 tot 13 jaar. Eén dag in de week geef ik programmeer- en technieklessen. Een heel ander type onderwijs, waarbij we graag de talenten uit het kind halen!

Naast deze werkzaamheden op Waalcampus train ik diverse leerkrachten van verschillende onderwijsinstellingen om ook hun onderwijs naar een hoger niveau te tillen. Dit zijn zowel scholen in het PO, als in het VO en MBO. Ik merk dat bepaalde scholen mooie software bezitten, maar dit niet optimaal gebruiken. Zonde! Geldt dit ook voor jouw school? Kijk gerust rond op deze website welke trainingen en workshops ik verzorg en wat voor advies ik je kan geven. Heb je vragen over de trainingen/workshops/adviezen, vul het contactformulier in en ik zal contact met je opnemen.